لینک دادن به دنیای واقعی!
پژوهشگران اروپایی که روی پروژه MOBVIS کار میکنند، سامانه جدیدی پدید آوردهاند که به کاربران تلفنهای همراه اجازه میدهد، به دنیای واقعی لینک بدهند!
لینک دادن به دنیای واقعی!
پژوهشگران اروپایی که روی پروژه MOBVIS کار میکنند، سامانه جدیدی پدید آوردهاند که به کاربران تلفنهای همراه اجازه میدهد، به دنیای واقعی لینک بدهند!
کافی است، با تلفن همراه عکسی بگیرید و به سامانه MOBVIS تحویل دهید، این سامانه ساختمانها و بناهای یابدبود و حتی اتوموبیلها و لوگوها و بنرها را شناسایی میکند و سپس اطلاعات مرتبط را به صورت متنی روی تصاویر متناظر به نمایش میگذارد!
پروژه MOBVIS چیزی فرای ابزارهایی مثل «گوگل استریت» است. در گوگل استریت Google’s Street، نخست محل هر کاربر به کمک GPS یا از راه سیستم «مثلثبندی» مشخص میشود و بعد عکسهایی که در بانک اطلاعات سیستم قرار داده شدهاند به شما نشان داده میشود.
اما MOBVIS ، عملکردی متفاوت دارد و از طریق آن شما حقیقتا میتوانید دنیا را از دریچه لنز دوربین موبایلتان ببینید. به این کار میتوان «دید کامپیوتری» یا «دید موبایلی» گفت.
فکر میکنید، چنین فناوریای، چه کاربردهایی میتواند پیدا کند؟
- تصور کنید که به عنوان یک جهانگرد در حال سفر باشید و کنجکاو باشید که اطلاعاتی در مورد یک عمارت پیدا کنید. پیش از این باید به اطلاعات راهنماها -اگر ساختمان راهنما داشت- بسنده میکردید یا باید در گوگل دنبال اطلاعاتی میگشتید. ولی این فناوری میتواند توریسم را متحول کند. کسی را در نظر بگیرید که از «تخت جمشید» عکس میگیرد و بعد بلافاصله روی همان عکس، اطلاعات متنی در مورد تاریخچه تخت جمشید بخواند، یا عکسهای سایر افراد را در پیکاسا یا فیلکر ببیند.
- شیوه متفاوتی برای تعیین محل: این فناوری میتواند به شیوهای متفاوت با GPS محل هر کاربر را مشخص کند. کافی است این فناوری با فناوری مثلتسازی ترکیب شود. به شیوه مشابهی میتوان سرعت حرکت و جهت حرکت کاربر را هم مشخص کرد.
- این فناوری به بهروزرسانی نقشه گوگل و سرویس گوگل استریت هم کمک میکند. چرا که دیگر نیازی نیست که گوگل خودروهای مخصوص تهیه عکس را به جاهای مختلف بفرستد. کاربران با این فناوری خواهند توانست، نقشهها را برای گوگل به روز کنند.
در واقع MOBVIS ، یک موتور جستجوی تصویری به حساب میآید و دورنمایی از وب آینده، بعنی وبی که لقب معنایی با semantic را به آن میدهند، ارائه میدهد. با کمک MOBVIS همه ساختمانها و اشیا، مانند صفحات وب لینکشدنی هستند. کاربران دیگر مجبور نخواهند بود برای کسب اطلاعات در مورد یک محل، نام آن را را جستجو کنند، موضوع وقتی ارزش بیشتری پیدا میکند که این را هم در نظر بگیرید که یک فرد ناآشنا با یک محل ممکن است، نام یک محل را نداند و اصلا نداند چه چیز را باید جستجو کند.
ساختن سامانه MOBVIS ، اصلا چیز سادهای نیست، چرا که الگوریتمهای این سامانه باید بتوانند عکسهای موجود در بانک اطلاعاتی MOBVIS را با عکسهای موبایلی که با کیفیتها و از زوایا متفاوت و در شرایط آب و هوایی مختلف گرفته میشوند، تطبیق دهند.
چنین کار دشواری را پژوهشگران دانشگاه Ljubljana اسلوونی انجام دادهاند و توانستهاند الگوریتم قدرتمندی بنویسند که در 80 درصد موارد موفق به شناسایی محل میشود. آنها امیدوارند دقت الگوریتم خود را افزایش دهند.
5. طراحی سایت
10. طراحی سایت
11. طراحی وب سایت
12. طراحی سایت شرکتی
14. طراحی سایت تهران
15. طراحی سایت